Rutger de Vries
ZANGER ACTEUR ENTERTAINERW : www.rutgerdevries.com
E   : info@rutgerdevries.com

Biografie

Rutger de Vries is geen onbekende in de Achterhoek en Gelderland. Sinds jaren vervult Rutger vele grote musicalrollen bij diverse verenigingen in het land met als laatste hoogtepunt zijn vertolking van de Jezus rol in de musical Jezus Christ Superstar in augustus 2010 in de Steengroeve te Winterswijk. Rutger was  afleveringswinnaar in het TV programma: “ Una Voce Particolare” en automatisch deelnemer aan de Grande Finale. Hans van Willigenburg betitelde hem als: “het best bewaarde geheim van Winterswijk”.  Rutger wordt al geruime tijd gecoacht door de bekende Jazz-zanger Ronald Douglas en volgt met regelmaat cursussen bij Annemarie Speed, docent aan de Royal Acadamy te Londen.

Rutger werkt veel samen met orkesten, koren en andere gezelschappen en maakt hij samen met Maartje Waanders (www.maartjewaanders.nl) hun eigen producties voor diverse theaters, waarbij zij ook voorstellingen op maat leveren. Hun repertoire is veelzijdig van pop, Nederlandstalig naar kleinkunst en musical.

In het theaterseizoen 2011-2012 gaat Rutger samen met Ernst Daniel Smid een theatertour maken langs de Nederlandse theaters. Deze tour en voorstelling heeft als titel: “Meesterlijk Klassiek”

Foto's

Video'sKijk voor meer video's op YouTube.